Vegetarisk- og vegansk spisested åbner i Aalborg: TABU står bag
Nye og spændende spisesteder bliver ved med at poppe op i Aalborg, og nu er der endnu et interessant ét af slagsen der snart slår dørene op i Nordens Paris. Her er det nok især vegetarer og veganere som bliver glade, i og med der på det nye spisested bliver et udelukket fokus på vegetarisk og vegansk mad. Navnet er UBAT Veggie, og det er blandt andet Restaurant TABU der står bag det nye sted, – deraf navnet (UBAT er TABU stavet bagfra).
Siden genåbningen af Restaurant Tabu i september 2016, har den aalborgensiske gourmetrestaurant opbygget et stort og betydningsfuldt netværk, bestående af en række passionerede, vidende og dygtige nicheproducenter. Økologi, biodynamik og ikke mindst bæredygtighed er nøgleord for både producenterne og restauranten.
TABU-koncernens restauranter, herunder CANblau og SlagterBørsen, absolut bærende og gennemgående element er Nordjyllands helt unikke jord- og råvarer. I Nordjylland vokser og dyrkes nemlig nogle af Danmarks mest intense grøntsager og frugter. Derfor er det også disse fantastiske råvarer, der gør bunden i restauranternes køkkener- og deres retter.
Folkene bag det nye UBAT Veggie fortæller; “Ejerkredsen bag restauranterne har igennem længere tid arbejdet med et nyt koncept, hvor restauranterne til fulde kan udnytte ekspertisen ud i nordjyske grøntsager, frugter og mejeriprodukter, samt at udvikle yderligere på forsyningslinjen og give endnu flere dygtige nicheproducenter muligheden for at afsætte afgrøderne til restauranterne – Konceptet omhandler en restaurant, et spisehus hvor kød, fisk og fjerkræ undlades, og hvor måltiderne skabes alene af jordens velsmagende afgrøder, og landsdelens velkendte mejeriprodukter i kombination med Restaurant Tabus kulinariske formåen.”
I starten af november måtte Café Bonden desværre dreje nøglen om, men det betød også at der opstod en mulighed for UBAT Veggie og TABU-koncernen til for alvor at sætte gang i det nye projekt. Dermed kommer Restaurant TABU og UBAT Veggie til at ligge klods op ad hinanden på Vesterå 5 i Aalborg.
Omkring konceptet og hovedfokus fortæller UBAT Veggie, “UBAT Veggie vil primært være et vegetarisk køkken, dog således at der altid vil være 4-5 retter skabt til restaurantens veganske gæster. UBAT Veggie’s vigtigste dogme er, at forholde sig helt og aldeles upolitisk i forhold til vegetar vs. veganer – derfor kommer vi til at arbejde med grøntsager, frugter, mejeriprodukter, kerner, nødder og bælgfrugter fra nicheleverandørerne. Derudover vil restauranten til enhver tid søge økologiske og biodynamiske produkter.”
Den nye restaurant åbner torsdag den 17. januar 2019.