Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

3 af de bedste Michelin madoplevelser i Danmark

3 af de bedste Michelin madoplevelser i Danmark

Den danske og nordiske cuisine er verdenskendt for sin kvalitet og eksperimenterende tilgang til mad og madoplevelser. I 2021 havde Danmark ikke bare én, men to restauranter på toppen af listen over verdens bedste. Herunder lå den danske Michelin restaurant ”NOMA” på førstepladsen med den danske Michelin restaurant ”Geranium” lige i hælene på 2. pladsen. I 2022 tog Geranium revanche, da de løb med førstepladsen som verdens bedste restaurant. I alt har Danmark 38 Michelin stjerner fordelt ud over 27 restauranter, så der er vist ingen tvivl om, at der er mange spændende madoplevelser i vente.

1. NOMA

Når vi snakker om de bedste danske madoplevelser, er der ingen vej uden om NOMA. Den danske restaurant har eksisteret siden Rene Redzepi slog dørene op i år 2003 i København. Restauranten beskrives som ”New Nordic Cuisine”, og menuen er opdelt i tre sæsoner: skandinavisk skaldyr fra januar til juni, grøntsagssæsonen hen over sommeren og vildt og skov frem til januar. På den måde sikrer de sig altid at bruge friske råvarer, og ikke to besøg på restauranten er ens. Inden hver sæson lukker restauranten, så hele teamet af kokke og madudviklere kan udvikle og sammensætte nye opskrifter og menuer. Dog udvikles menuerne også i løbet af en sæson, så gæsterne hele tiden kan opleve nye og spændende smagssammensætninger.

Vil du gerne opleve en aften på NOMA, er det en fordel, at du skriver dig op til restaurantens nyhedsbrev, hvor der bliver sendt en besked ud, hver gang det er muligt at booke et bord.

2. Geranium

Geranium er, sammen med NOMA, de eneste danske restauranter, der har modtaget tre stjerner i Guide Michelin. Geranium blev kåret som verdens bedste restaurant i 2022, og så ligger den i København. Menuen er sammensat efter ønsket om at give en smagsoplevelse, der inddrager alle sanserne. Desuden følger også denne restaurant sæsonens råvarer, og så er alle retter tilmed vegetariske. Hovedkokken og medgrundlæggeren, Rasmus Kofoed, er den første kok i verden, der både har vundet guld, sølv og bronze ved den globale og anerkendelsesværdige kokkekonkurrence ”Bocuse d’Or”. Udover en vinmenu, der er tilpasset maden og gæsternes ønsker, kan man også vælge at parre madoplevelsen med en alkoholfri juice-menu. Denne er også specialtilpasset menuen og kan ses som endnu et lag i smagsoplevelsen.

En aften på Geranium er ikke helt umulig at booke bord til. Dog skal du være hurtig ude på restaurantens hjemmeside, da bordene ofte bliver revet væk inden for 2-3 minutter. Du kan derfor med fordel følge restauranten på de sociale medier eller skrive dig op til deres nyhedsbrev, så du hurtigt kan være en af de første til at booke bord.

3. Alchemist

Alchemist slog alle danske rekorder, da den modtog to Michelin stjerner i den nordiske Michelin guide kun et år efter, at den åbnede i sommeren 2019. Kvaliteten og niveauet må siges at være holdt ved, da restauranten stadigvæk i dag har de to Michelin stjerner. Mange anmeldere kalder en middag på Alchemist for en ’holistisk madoplevelse’, der bryder med alle forestillinger af, hvad en restaurantoplevelse kan være. ”Forvent det uforventelige” er restaurantens mantra, og med mere end 50 små retter, kunst, teater, lys, lyd og meget mere må det siges at være en spiseoplevelse i verdensklasse. Kokken Rasmus Munk håber, at de forskellige madoplevelser og indtryk, der også indeholder politiske statements, får gæsterne til at reflektere, selv efter den lange række af måltider er forbi. Med andre ord håber han, at disse indtryk kan nå ud over restaurantverdenen.  

De tre eksempler på listen ovenfor er bestemt ikke billige. Med menuer på +3000-4000 kr. pr. person er der bestemt ikke en billig aften i vente. Du kan derfor med fordel sammenligne dine muligheder for at tage et kviklån forud for bordreservationen, hvor du ofte skal betale enten et depositum eller en stor del af den fulde pris for middagen, inden du kan få lov til at booke bordet. Sammenlign dine lånemuligheder via linket ovenfor, så du kan finde frem til lige det lån, der passer bedst til dig og din nuværende økonomi. Og husk også, at minderne fra oplevelserne på en eller flere af disse restauranter varer længere end minderne om et lån for at kunne tage derhen.

Skriv din kommentar