Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

3 enkle trin til at blive lidt sundere

Vi kender garanteret alle sammen en eller flere, der lever rigtigt sundt og er klassens duks inden for sund livsstil. De fleste af os tager dog ikke skade af at leve lidt sundere, og hvis du også kan nikke ja til det, så læs med her, hvor vi giver dig tre enkle trin til at blive lidt sundere, eller måske lidt mindre usund.

Når man ser Tv-programmer med overvægtige mennesker, der skal tabe sig, skal det hele foregå på én gang. Kosten bliver lagt helt om fra den ene dag til den anden og deltagerne skal ud at løbe og dyrke styrketræning, selvom det næsten tager livet af dem. Mindre kan dog også gøre det, og rigtigt mange vil få et bedre resultat ved at starte langsomt ud og gradvist indføre nye tiltag. På den måde er der mindre risiko for at falde i eller simpelt hen give op, fordi det var for hårdt.

Træn hjemme når du vil

Fremfor at købe et årsabonnement til et fitnesscenter i Aalborg eller Viborg, som du kun kommer afsted til tre gange og pengene er spildt, kan du overveje at købe træningsudstyr til at træne med derhjemme, når det passer dig. Du behøver ikke nødvendigvis ret meget udstyr og heller ikke et rum kun til det, nej med for eksempel en crosstrainer eller en bænk og nogle vægte, som du kan have i dit soveværelse, er du godt kørende. Besøg evt. Fitnesshelp, hvor du kan blive inspireret til dit nye hjemmetræningsudstyr og derved få en sundere BMI som du kan beregne på BMIberegner.dk.

Spis sundere med måltidskasser

Med alle de gode spisesteder der findes i Aalborg og Viborg, kan det være fristende at gå ud at spise rigtigt tit, og der skal da også være plads til lidt forkælelse en gang imellem. I hverdagene kan du dog skyde genvej til sundheden ved at tegne abonnement på en af de mange måltidskasser, der findes i dag. Her er du sikker på at få et sundt måltid, og så sparer du tid ved ikke at skulle afsted til supermarkedet for at købe ind og måske desuden blive fristet til usunde impulskøb.

Giv plads til lidt af det usunde

Når man gerne vil leve mere sundt, handler det ikke kun om at spise flere grøntsager, men også om at skære ned på de usunde ting. Det kan være pizza, burgere, energidrik og sodavand. Her kan det være en god idé at give sig selv lov til at drikke en lille smule sodavand, så det ikke bliver for surt og man risikerer at vende sig mod sin plan, men for det meste er det en mulighed at skære ned på sit forbrug, så man altså stadig har lov at spise pizza, hvis man godt kan lide det, men blot i mindre omfang end før.

Skriv din kommentar