Valgmuligheder

PINGVIN (eller PINGVIN Tapas) beliggende i Aalborg, er én af byens mest anerkendte spisesteder. Restauranten brænder for at give kunden en særligt god oplevelse, og det gælder både i form af maden på tallerkenen, men også i form af den personlige betjening. Med restaurantens såkaldte Verdenstapas®-koncept kan du nyde tapas fra alverdens køkkener, og retterne er kreeret med PINGVINs eget twist. Restauranten fejrede desuden 10 års fødselsdag i 2016, og har bevist over flere år at de kan levere lækkert mad. Det er både muligt at spise frokost og til aften på restauranten.

 

Hvad siger restauranten selv?
“Med vores Verdenstapas® koncept, vil vi gerne tage dig med på en lille tur rundt i alverdens køkkener. Du vil opleve inspirationer fra bl.a. Europa, Asien og Amerika – men altid med vores eget PINGVIN twist. I April 2016 fyldte restauranten 10 år, og vi brænder stadig for at give dig spændende oplevelser på tallerkenen, og mindst lige så vigtigt – den gode oplevelse i restauranten. Vinen i glasset, den personlige betjening, musikken, og den intime, uformelle stemning. Dyk ned i vores store menukort, og smag på det meste af verden. En god blanding af PINGVIN klassikere og nyheder. Du sammensætter din egen tallerken – med 4, 6 eller 8 tapas – så bare slå Jer løs!”
– PINGVIN

 

Kendetegn

Tapas, Eget Verdenstapas- koncept, Nordisk, Lokale & internationale råvarer, Godt vinkort, God service, Vegetar & veganske muligheder, Attraktivt koncept, Populær i mange år, Central lokation, Adelgade, Fisk, Hummer, Rejer, Okse, Carpaccio, Gazpacho, Svin, Ost, Kylling, And, Is, Cheesecake


Resumé
recipe image
Restaurant Navn:
PINGVIN
Verificeret af:
Dato:
Rating:
51star1star1star1star1star Baseret på 7 anmeldelser

Tilbud fra PINGVIN

Restauranten har ingen tilbud i øjeblikket

Verdenstapas®

  • Verden på din tallerken - en lille tur rundt i alverdens køkkener!

    Med vores Verdenstapas® koncept, vil vi gerne tage dig med på en lille tur rundt i alverdens køkkener ved at byde dig på det lækreste udvalg af tapas. Du vil opleve inspirationer i vores tapastallerkener fra bl. a. Europa, Asien og Amerika – men altid med vores eget PINGVIN twist. Du sammensætter din egen tapastallerken – med 3, 4, 6 eller 8 tapas. Vi serverer alle tapastallerkener med en lækker lille salat og godt brød til. Har du lyst til dessert, så fungerer det næsten på samme måde – her vælger du enten 3 små desserter eller vores ostetallerken. Vi har også sammensat nogle Menuer for 2 (eller flere), hvor tapas, vin, kaffe og dessert indgår – så bare slå jer løs! Og har du allergi overfor bestemte fødevarer, tilbyder vi et komplet overblik over de forskellige allergener i vores tapas. Og i restauranten beder du bare din tjener om vores allergikort.

Menukort: Til vands

  • Rejesalat

    Rejesalat med mango, chili, koriander og rugbrødscrunch.

  • Tun cannelloni

    Tun cannelloni med urtemayo, syltede rødløg og sprød rug.

  • Hummersuppe

    Hummersuppe tilsmagt med cognac og serveret med krebsehaler.

  • Stegt lange

    Stegt lange med et dash af cayennepeber anrettet på polenta tilsmagt med parmesan.

  • Panko paneret og friteret torsk

    Panko paneret og friteret torsk serveret med tartarsauce.

  • Mousse af røget laks

    Mousse af røget laks med rygeost og krydderurter.

Menukort: Til lands

  • Braiseret svinekæbe

    Braiseret svinekæbe på en bund af æblekompot med timian.

  • Kartoffel-porresuppe (Vegetar)

    Kartoffel-porresuppe med jordskokkechips og trøffelolie (vegetar).

  • Carpaccio af okseinderlår

    Carpaccio af okseinderlår med balsamicosyltede svampe, trøffelmayo og brøndkarse.

  • Græsk salat (Vegansk)

    Græsk salat med feta, oliven, agurk, peberfrugt og tomat (vegansk) / (vegetar).

  • Gratineret gedeost

    Gratineret gedeost, rullet i serranoskinke med rosmarin, balsamico glace og chilihonning.

  • Svamperisotto (Vegansk)

    Svamperisotto serveret med syltede østershatte (vegansk).

  • Slider i brioche bolle

    Slider i brioche bolle med confiteret nakkefilet, syltede rødløg og sennepscreme.

  • Spansk kartoffeltortilla

    Spansk kartoffeltortilla topppet med stegt chorizo og chipotle-chili-mayo.

  • Afrikansk jordnødde stuvning (Vegansk)

    Afrikansk jordnødde stuvning med sød kartoffel, peanuts, kanel, rosiner og ris (vegansk).

  • Gammel Knas (Vegetarisk)

    Gammel Knas med rosmarinhonning på smørstegt brød (vegetar).

  • Steak af oksefilet

    Steak af oksefilet serveret med confiteret kartoffel og estragonmayo.

  • Bhaji (Vegansk)

    Bhaji, indisk løgfritte serveret med en spicy dip (vegansk).

  • Bulgursalat (Vegansk)

    Bulgursalat med grillet peberfrugt, spidskål, rødløg og chili (vegansk).

  • Hummus

    Hummus lavet på kikærter og tilsmagt med tomat.

Menukort: Og i luften

  • Kold kyllingesoufflé

    Kold kyllingesoufflé med karrydressing og sprødt serranoskinke.

  • Rillette af sprængt og confiteret andebryst

    Rillette af sprængt og confiteret andebryst med enebær, timian, rosmarin og laurbær.

  • Amerikansk crispy chicken

    Amerikansk crispy chicken med BBQ dip.

  • Coq au vin

    Coq au vin - fransk klassiker af unghane braiseret i rødvin, bacon og svampe

  • Andelevermousse

    Andelevermousse serveret med sød rødløgskompot, ristet rugbrød og pebermix.

Menukort: Dessert tapas

  • Dessert Tapas (3 stk. for 88,-)

    88,-

    Sammensæt din egen dessert tapas. – Vælg hver især 3 desserter fra vores dessertkort eller vælg vores ostetallerken: 88,- kr.

  • Hvid chokoladeis

    Hvid chokoladeis med lyserød marengs.

  • Æblekage (Vegansk)

    Æblekage med honningglaserede nødder og vaniljecréme (vegansk).

  • Ananas marineret i mørk rom (Vegansk)

    Ananas marineret i mørk rom serveret med kokossorbet og saltede jordnødder (vegansk).

  • Brownie

    Brownie med marinerede bær.

  • Hindbærmousse

    Hindbærmousse serveret med flage af hvid chokolade og pistiace.

  • Tiramisu

    Tiramisu - klassisk italiensk dessert med ladyfingers, amaretto og kaffe.

  • Creme brûlée

    Klassisk fransk créme brûlée

  • Lakrids panna cotta

    Lakrids panna cotta med tuiles af lakrids.

  • Æble mazarinkage

    Æble mazarinkage med solbærcreme.

  • OSTETALLERKEN

    88,-

    Røget brie: ægte fynsk brie fra Kirkeby og Thrane serveret med kalamata oliven. | Taleggio: italiensk rødkitost med rødvinsmarinerede svesker. | Comendante fra Sønderhaven Gårdmejeri: fastost på bund af honningglaserede hasselnødder serveret med hjemmelavet knækbrød.

Frokost tilbud (man-lør 12:00-15:00)

  • Frokost Tilbud på PINGVIN

    Gælder mandag til lørdag kl. 12-15.

  • Frokost Deluxe Menu

    288,-

    1 midi tapas - vælg 4 tapas fra kortet. 1 gl husets vin, øl eller vand. 1 dessert - vælg 3 dessert tapas eller ostetallerken. Kaffe/the efter eget valg.

  • Frokost Maxi Menu

    298,-

    1 maxi tapas - vælg 6 tapas fra kortet. 2 gl husets vin, øl eller vand. Kaffe/the efter eget valg.

  • Quick Tapas

    178,-

    Vi har sammensat en lækker tapastallerken, som med sikkerhed kan serveres indenfor 15 minutter. (Ved max. 6 personer). Hummersuppe tilsmagt med cognac og serveret med krebsehaler. Mousse af røget laks med rygeost og krydderurter. Carpaccio af okseinderlår med balsamicosyltede svampe, trøffelmayo og brøndkarse. Rillette af sprængt og confiteret andebryst med enebær, timian, rosmarin og laurbær.

  • Mini Tapas

    158,-

    Vælg 3 tapas fra kortet. Serveres med salat og brød. Til den lille bitte sult – eller bare lækkersult.

  • Midi Tapas

    178,-

    Vælg 4 tapas fra kortet. Serveres med salat og brød. Passende størrelse som frokost eller en lille middag.

  • Maxi Tapas

    218,-

    Vælg 6 tapas fra kortet. Serveres med salat og brød. Denne maxi tapas anbefaler vi som et godt hovedmåltid.

  • XL Tapas

    248,-

    Vælg 8 tapas fra kortet. Serveres med salat og brød. XL tapas anbefaler vi til de alvorligt sultne.

  • Dessert Tapas

    68,-

    Vælg 3 desserter fra kortet – eller vores ostetallerken.

  • Frokost vin (pris pr. glas)

    48,-

    Husets vin (rød/hvid/rosé).

Aften Menuer

  • Gælder man-tors kl. 12:00-20.30 & fre-lør kl. 12:00-21.30

    Alle nedenstående menuer kan opgraderes: - Til maxi tapas (6 tapas) +40,- pr. pers. | - Til XL tapas (8 tapas) +80,- pr. pers.

  • MÅNEDSMENU FOR 2 (pris pr. pers.)

    518,-

    2 MIDI TAPAS – VÆLG HVER ISÆR 4 RETTER FRA TAPASKORTET · 2 GLAS HUSETS VIN - VÆLG MELLEM RØD, HVID ELLER ROSÉ · 1/1 FLASKE HUSETS VIN – RØD, HVID ELLER ROSÉ · 2 DESSERT TAPAS- VÆLG HVER ISÆR 3 TAPAS ELLER OSTETALLERKEN · 2 COGNAC VSOP ELLER 2 GLAS HVID ELLER RØD DESSERTVIN · 2 KAFFE/TE EFTER EGET VALG (i alt for 2 pers. 1036 kr.)

  • TAPAS MENU FOR 2 (pris pr. pers.)

    368,-

    2 MIDI TAPAS – VÆLG HVER ISÆR 4 RETTER FRA TAPASKORTET. · 1/1 FLASKE HUSETS VIN – RØD, HVID ELLER ROSÉ · 2 KAFFE/TE EFTER EGET VALG (i alt for 2 pers. 736 kr.)

  • DELUXE MENU FOR 2 (pris pr. pers.)

    478,-

    2 MIDI TAPAS – VÆLG HVER ISÆR 4 RETTER FRA TAPASKORTET. · 1/1 DELUXE VIN (VÆLG FRIT MELLEM VORES DELUXE VINE) · 2 DESSERT TAPAS – VÆLG HVER ISÆR 3 DESSERTER ELLER OSTETALLERKEN · 2 KAFFE/TE EFTER EGET VALG (i alt for 2 pers. 956 kr.)

  • EXCLUSIVE MENU FOR 2 (pris pr. pers.)

    538,-

    2 MIDI TAPAS – VÆLG HVER ISÆR 4 RETTER FRA TAPASKORTET. · 1/1 EXCLUSIV VIN (VÆLG FRIT MELLEM VORES EXCLUSIV VINE) · 2 DESSERT TAPAS – VÆLG HVER ISÆR 3 DESSERTER ELLER OSTETALLERKEN · 2 KAFFE/TE EFTER EGET VALG (i alt for 2 pers. 1076 kr.)

  • MIDI TAPAS

    218,-

    VÆLG 4 RETTER FRA TAPASKORTET. TAPAS ANBEFALER VI SOM FROKOST ELLER SOM ET LILLE HOVEDMÅLTID.

  • MAXI TAPAS

    258,-

    VÆLG 6 RETTER FRA TAPASKORTET. MAXI TAPAS ANBEFALER VI SOM EN SOLID FROKOST ELLER ET GODT HOVEDMÅLTID.

  • XL TAPAS

    288,-

    VÆLG 8 RETTER FRA TAPASKORTET. DENNE XL TAPAS ANBEFALER VI TIL DE ALVORLIGT SULTNE.

  • SURPRISE TAPAS

    Vælg dine tapas som surprise - og lad os overraske dig!

Husets vine

  • Husets vine (258 kr. / glas 60 kr.)

    258/60,-

    – frit valg til Tapas menu.

  • Hvidvin - Pinot Grigio. Cantina Danese, Magnificent

    Italien, Veneto. Vinene er lavet på 85% garganega-pinot grigio fra Veneto. Garganega bidrager med stilrene frugtnoter á la citrusfrugter samt et strejf af mandel. En elegant, let hvidvin med fokus på friskhed.

  • Rosévin - Baron Charcot Rosé, Vignerons Du Narbonnais

    Frankrig, Languedoc. Frisk, laksefarvet rosé lavet på de sydfranske druer grenache, syrah, carignan og cinsault. En elegant og harmonisk rosé med frugtig dominans á la røde skovbær. En fin bredt anvendelig rosé til aperitif, til lette og mellemkraftige retter med lyst kød eller til fisk.

  • Rødvin - Shiraz/Cabernet Sauvignon, Darling River

    Australien, South Eastern Australia. Vinen er lavet på Australiens nationaldrue shiraz samt bordeauxdruen cabernet sauvignon. Tilsammen leverer de to druer en vin med masser af saft, kraft og pebrede undertoner.

Deluxe vine

  • Deluxe vine (358 kr. / glas 80 kr.)

    358/80,-

    – frit valg til Deluxe menu.

  • Hvidvin - Chardonnay, Vrisenhof

    SYDAFRIKA, STELLENBOSCH. VINEN ER IKKE LAGRET PÅ TRÆFADE, HVILKET BEVIRKER AT DER LEVERES MERE FRISK, SPRØD RANK FRUGT. NOTERNE GÅR I RETNING AF CITRUS, GRØNNE ÆBLER FORENET I LANG KOMPLEKS EFTERSMAG.

  • Hvidvin - Riesling Essence, Halbtrocken, S.A. Prüm

    TYSKLAND, MOSEL. STOKKENE ER 80 ÅR GAMLE, RODÆGTE OG FINDER RESSOURCER LANGT NEDE I JORDEN, HVILKET GØR VINEN RIG PÅ KARAKTER. VINEN ER YDERST ELEGANT- LET OG CHARMERENDE MED EN ANELSE SØDME.

  • Hvidvin - Sauvignon Blanc, Brampton

    SYDAFRIKA, STELLENBOSCH. DE UMIDDELBARE AROMAER ER PASSIONSFRUGT, STIKKELSBÆR OG ASPARGES. SMAGEN ER SØDMEFULD OG VIL KOMPLIMENTERE RETTER MED FISK OG FJERKRÆ PÅ BEDSTE VIS.

  • Rosèvin - Pico De Aneto Rosado, Bodega Pirineos

    SPANIEN, SOMONTANO. ROSÉVINEN PICO ANETO ER LAVET PÅ DE KENDTE TEMPRANILLO OG CABERNET SAUVIGNONDRUER. SMAGEN ER SØDMEFULD, AROMATISK OG IKKE TIL AT STÅ FOR. EN LÆKKER SØDMEFULD OG MEGET ANVENDELIG FRUGTBOMBE.

  • Rødvin - Malbec, Alta Vista

    ARGENTINA, MENDOZA. VINEN ER DELVIST LAGRET (25%) I 6 MÅNEDER PÅ FRANSKE TRÆFADE. STILEN ER INTENS, AFRUNDET OG AROMATISK MED MØRKE FRUGTER, VANILJE OG MOKKA, FULGT TIL DØRS AF AFRUNDEDE BLØDE TANNINER.

  • Rødvin - Pinot Noir, Butterfield Station

    USA, CALIFORNIEN. I CALIFORNIEN BLIVER PINOT NOIR ENDNU MERE SØDMEFULD OG UMIDDELBAR END I FRANKRIG. DUFTEN OG SMAGEN ER MÆTTET MED MODNE KIRSEBÆR, JORDBÆR OG KRYDDERIER. VANILJEINDTRYK FRA FADLAGRINGEN ER MED TIL AT BALANCERE DEN DELIKATE FRUGT TIL EN UALMINDELIG HARMONISK VIN. EN SAFTIG PINOT NOIR MED BEHAGELIG, BLID FRUGTSYRE OG RUNDE TANNINER.

  • Rødvin - Syrah, Vigneti Zabu

    ITALIEN, SICILIEN. DENNE VIN ER SPÆNDENDE NYTÆNKNING IDET DEN ER PRODUCERET UDELUKKENDE PÅ SYRAHDRUER. VINEN HAR EN FLOT DYBRØD FARVE. I DUFTEN FORNEMMES MODEN RØD FRUGT, KRYDDERI, PEBER OG VANILJE. SMAGEN ER ELEGANT, BLØD OG MED FED FRUGT AF RØDE BÆR OG CHOKOLADE.

  • Rødvin - Tempranillo, Anta A4 Nuestro Equilibra

    SPANIEN, RIBERA DEL DUERO. VINEN ER LAVET UDELUKKENDE PÅ TEMPRANILLO, OG ER KLASSIFICERET SOM JOVEN (UNG VIN) OG HAR DERFOR STORT SET IKKE VÆRET I BERØRING MED TRÆ. FARVEN ER VIOLET OG INTENS. SMAGEN ER REN OG MED EN INTENS, FRUGTLIGNENEDE CHARME.

Exclusive vine

  • Exclusive vine (528 kr. - kun på flaske)

    528,-

    – frit valg til Exclusive menu.

  • Hvidvin - Chardonnay, Freemark Abbey Winery

    Californien, Napa Valley. Forfriskende elegant chardonnay der på ingen måde bliver tung. En velbalanceret sag med flotte friske noter af citrus, lime og fersken. Fadet tilføjer lidt fedme og krydderier som går i retning af muskat, vanillje og frisk kokos. En vin med flot dybde og mineralitet.

  • Hvidvin - Riesling Trocken, Kloster Eberbach

    Tyskland, Rauenthaler Baiken. Kloster Eberbach er Tysklands største vinproducent med fremragende vinmarker og en bred vifte af forskellige vine gående fra de knastørre tørre hvide, mod senthøstede botrytiserede søde til elegante rødvine på pinot noir. Smagen indledes med toner af citrus, passion og friske æbler, fulgt op af mineralske toner.

  • Hvidvin - Sauvignon Blanc, Sherwood, Stratum

    New Zealand, Waipara Valley. Stratum-serien er Sherwood Estates indbydende, frugtrige enkelt-drue vine. Klassisk koldklima vin, med distinkte stikkelsbærnoter og tropisk frugt, med en forfriskende mundvandsfremkaldende frugtsyre.

  • Rosèvin - Clarette Rosé, Weingut Knipser

    Tyskland, Pfalz. Ultra elegant rosévin lavet på bordeaux-druerne cabernet sauvignon og cabernet franc, deraf navnet Clarette. Et begreb man bruger i bordeaux om de lettere, lyse rødvine. Vinen er lavet efter saigné-metoden, hvor de blå druer presses og macereres kortvarigt, alt efter hvor mørk man ønsker roséen. Hos knipser er farven lys, nærmest løgfarvet, men smagen intens og lang.

  • Rødvin - Cabernet Sauvignon/Tempranillo. Cérvoles. Castell De Remei

    Spanien, Costers del Segre. Cérvoles tinto er sammensat af druerne cabernet sauvignon 44%, tempranillo 32%, garnacha16% og merlot 8%. Resultatet er en moden, elegant rødvin med fin balance mellem, mørk frugt, noter af krydret træ, balsamico, solbær og urter.

  • Rødvin - Pinot Noir, Astrolabe Wine

    New Zealand, Marlborough, Hawkes bay. Vinen er lagret på medium brændte egetræsfade. Resultatet er en elegant saftig, pinot med fine referencer til blomme, kirsebær og underliggende krydret træ fra fadlagringen. Bløde tanniner og flot frugt i god balance.




03 Anmeldelser Skriv en Anmeldelse

  • 3 Bedømmelser
  1. Altid et besøg værd, og hyggeligt indrettet! Maden: 4 Service: 3 Sep 25, 2018
    Skrevet af Sussi Guldhammer
    1
  2. Fremhævet anmeldelse Fantastisk tapas Maden: 5 Service: 5 Sep 21, 2018
    Skrevet af Fru Sort
    Virkelig et lækkert sted som jeg har haft fornøjelsen af at have besøgt et par gange efterhånden! Lækker veltilberedt mad og en professionel og meget høflig betjening... Super lækkert koncept med tapas og dessert tapas! Og vin udvalget fejler bestemt heller ikke noget! Kan varmt anbefales...
    1
  3. Lækker tapas i hjertet af Aalborg Maden: 5 Service: 4 Jun 19, 2018
    Skrevet af mialinett
    En fornøjelse af besøge Pingvin og man er altid stensikker på, at få serveret lækker mad. Altid en sikker vinder.
    1

Skriv en Anmeldelse, og hjælp derved andre medlemmer

Bedøm nu!

Bedøm nu!