Valgmuligheder

Restaurant Mortens Kro i Aalborg åbnede i 1997, og har siden nydt stor popularitet og omtale for dens fantastiske gourmetmad og vinsamling, samt luksuriøse lokaler. Spisestedet fokuserer på det nordiske køkken, og maden er tilberedt med nordiske teknikker. Restauranten har gennem længere tid været én af byens førende på madanmeldelser, og har desuden vundet diverse priser. Herudover var restauranten i 2017 også nomineret til årets restaurant af Den Danske Spiseguide. Udover dette, besidder Mortens Kro endda en YouTube-kanal, som én af de få spisesteder, hvor det er muligt at følge restauranten. På Restaurant Mortens Kro kan du spise til middag og aften.

 

Hvad siger restauranten selv?
“Mortens Kro er Aalborgs moderne gourmet restaurant med skandinavisk indretning, unik vin samling og en næsten fuldkommen samling af Dom Perignons. Vi byder på et internationalt miljø med masser af plads i luksuriøse rammer med spændende kunst og møbel design siden 2004 placeret i Mølleå i den gamle bydel af Aalborg. Her er liv – her er der plads til at le – masser af smil. Mortens Kro har opnået alle 6 gafler af Nordjyskes madanmelder korps og det har vi faktisk nappet 3 gange mellem 2007-2016. Vi har gennem alle årene været byens førende restaurant på anmeldelser og den position sætter vi hver dag en ære i at opretholde. Velkommen til Morten Nielsen deres vært. Nomineret til Årets restaurant 2017 af Den Danske Spiseguide.”
– Restaurant Mortens Kro

 

Kendetegn

Gourmet, God service, Godt vinkort, Populær blandt gæster, Vinsamling, Champagne, Dom Perignon, Nordisk, Fint & fornemt, Sæsonbestemt, Anmelderrost, Udeservering v. frokost, Møllegade, Flotte lokaler, Smørrebrød, Tasting Menu, Tatar, Wagyu, Ost, Muslinger


Resumé
recipe image
Restaurant Navn:
Restaurant Mortens Kro
Verificeret af:
Dato:
Rating:
51star1star1star1star1star Baseret på 1 anmeldelse

Tilbud fra Restaurant Mortens Kro

Restauranten har ingen tilbud i øjeblikket

Sommer Tasting Menu

  • SOMMER TASTING MENU JULI/AUGUST

    Gælder fra 23 juli.

  • Tasting Menu Priser: (fra 648,-)

    648,-

    4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748 kr. / 6 retter: 848 kr. / 7 retter: 898 kr.

  • Á la carte priser:

    Forretter: 178 kr. Hovedret: 278 kr. Dessert/ost: 138 kr. 3 retter (forret-hovedret-dessert): 598 kr.

  • Tilhørende klassisk Mortens Kro vinmenu - Pr. glas 118 kr. (fra 354,-)

    354,-

    Vinmenu til 3 retter: 354 kr. / 4 retter: 472 kr. / 5 retter: 590 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.

  • Vinmenu de luxe (fra 698,-)

    698,-

    Opgradér din vinmenu med klassiske store vine (for minimum 4 kuverter med samme menu). Vinmenu de luxe til 4 retter: 698 kr. / 5 retter: 848 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr.

  • Forret 1

    Suppe af muslinger serveret med røget kammusling, hyldebær, kapers, auberginetatar, tørret tomatskind og løgblomster.

  • Forret 2

    “Otto” af blomkål serveret med flager af sommerkål, sprøde jomfruhummerhaler , retro-ost fra Sønderhaven Gårdmejeri, sommertrøffel og skovsyre.

  • Forret 3

    Tatar af wagyu okse fra Løgstør i tynde skiver, serveret med brombær, konfiteret æggeblomme krydret med citron, vild brøndkarse. Garneret med tørret gåselever og hjemmelavet brombærrom.

  • Forret 4/Hovedret 1

    Stegt havkatfilet serveret med braiseret spidskål, blanquette sauce og juice af persille, knust sprød gris og saltede mandler.

  • Hovedret 2

    Sprængt fersk landand trancheret ved bordet, serveret med pure af grønne ærter, sommergrønsager, sommerblomster, cremet peberrodssauce og nye kartofler med dild og smør.

  • Oste

    Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet: 6 forskellige oste serveret med frugtbrød samt kompot af sennepssyltede blommer.

  • Tastingdessert serveret i 2 omgange

    Peach melba-bar af vanilje iscreme med tynde skiver af syltet fersken, guldstøv og hindbærpure. | Panna cotta, hindbærmarengs, hindbærsorbet, kirsebærsorbet, friske hindbær, syltet fersken og brombær, små blomster, signaturchokolade og lun kirsebærsauce.

Mortens Kro Light Menu

  • Light Menu Priser: (fra 338,-)

    338,-

    Den lette menu med enkle råvarer. 4 retter: 398,- / 3 retter: 368,- / 2 retter: 338,- | Menu med tilhørende vinmenu med hverdagsvine: 4 retter 598,- / 3 retter 528,- / 2 retter 468,-

  • Forret 1

    Hyldeblomst chevice af laks med crudite af kinaradise.

  • Forret 2

    Spinat/persille byg”otto” med plukket naturgris.

  • Hovedret

    Unghanebryst fyldt med persille, serveret med agurksalat, skysauce og nye kartofler.

  • Dessert

    Blommetrifli med rom og makron.

Mortens Kro Nydelsespakke

  • Nydelsespakke (Fra 1298,-)

    1298,-

    Champagne Ruinart R brut til velkomst. Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens hjemmelavede sødt. (4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. / 6 retter: 1698 kr. / 7 retter: 1898 kr.).

Signaturretter

  • Hummersalat

    298,-

    Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet, hjemmelavet tomatpuré, basilikumpure, agurk, bagt tomat, mayonnaise, urter og små salater serveret med toast.

  • Kroens hjemmerøgede laks

    178,-

    Trancheret ved bordet og serveret med stuvet spinat med dild samt sennepsdressing og toast.

  • Plateau fruits de mer

    498,-

    Hummer- og skaldyrsfad med frisk hummer, jomfruhummer bagt med basilikum, friske østers på is, grillet kammusling og hvidvinsdampet blåmusling. Serveret med citron, rørt crème fraiche, basilikum-mayonnaise, rødløgs-vinaigre, tomatiseret mayonnaise, toast og sprøde salater. Pr. kuvert: 498 kr. (min. 2 kuverter).

  • Indbagt kalvemørbrad Wellington

    398,-

    Indbagt dansk Kalvemørbrad med skagen skinke, spiant og dijon trancheret ved bordet og serveret med forårs grønsager, hjemmelavet bearnaisesauce og morkelsauce samt hjemmelavede pommes frites. Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid ca. 40 min.). Pr. kuvert: 398 kr. (min. 2 kuverter).

  • Lokal wagyu okse fra Løgstør

    598,-

    150 g letstegt filet pyntet med Beri kaviar og serveret med sauce af gåselever og cognac, friteret blå kartoffel og sommerblomster. (pr. kuvert 598,-)

  • Hindbærtærte

    148,-

    Tærte med vaniljecreme og friske hindbær, toppet med marengs, flamberet ved bordet og serveret med hindbærsorbet.

Mortens Lunch (tir-lør kl. 11-15)

  • Mortens Lunch - moderne smørrebrød

    165,-

    Dagens 3 stykker valgt af køkkenchefen: kun 165,-. Tjenerne orienterer om dagens 3 stykker. Pr stk. 69,- dog undtaget Jomfruen 85,- (Vi anbefaler 3 stk.).

  • Silden

    69,-

    Gl. Dags modn. sild. Appelsin, syltet fennikel, rødløg, dild og lakridskrummer.

  • Rødspætten

    69,-

    Sprødstegt rødspættefilet. Tartaresauce, granatæble og urter.

  • Jomfruen

    85,-

    Stegt jomfruhummerhale. Avokado, persillemayo, syltet kål og salte mandler.

  • Ægget

    69,-

    Smilende æg og rejer. Jordskokpure, syltet squash, edamame bønner og sprøde jordskokker.

  • Plukfisk

    69,-

    Plukfisk af kuller. Dildcreme, små bagte tomater, friske ærter, ørredrogn, og syltet skalotteløg.

  • Kylle

    69,-

    Kyllingesalat af Hopballe kylling. Rodfrugter, karry, bladselleri, svampe og bacon.

  • Svinet

    69,-

    Braiseret svinebryst. Sennepsmayo, blomkål, rødkål, syltet agurk og sprød svær.

  • Oksen

    69,-

    Grillet tyndsteg. Gulerodscreme, bøgehatte, estragon, peberrod og sprøde løg.

  • Tartaren

    69,-

    Tatar af okseinderlår. Løvstikkemayo, små gulerødder, kapers, cornichons og kartoffelchips.

  • Makrellen

    69,-

    Varmrøget makrel. Urtemayo, syltede stikkelsbær, rødløg og rugbrødschips.

  • Kartoflen

    69,-

    Nye kartofler. Ærtepure, radisse crudite, rapsoliemayo, nye løg og sprøde løg.

  • Osten

    69,-

    Blå kornblomst fra Thise. Rabarberkompot, bladselleri, søde hasselnødder.

  • Sødt

    69,-

    Jordbærtærte. Chokoladebund toppet med friske jordbær, jordbærpure, konditorcreme og guf.

  • Kage

    69,-

    Konditorens Gâteau Marcel Chokoladekage med 72% Valrhona chokolade.

  • Smørrebrød kan også bestilles som take-away

    Hvis ordre haster eller er tæt på kl 15.00, anbefaler vi at man benytter telefon 98124860.




04 Anmeldelser Skriv en Anmeldelse

  • 4 Bedømmelser
  1. Ét af Aalborgs bedste steder Maden: 5 Service: 5 Jul 11, 2018
    By Marc Storm
    Eminent gourmet-mad, lækker vin, god og personlig service og flotte omgivelser!
    0

Skriv en Anmeldelse, og hjælp derved andre medlemmer

Bedøm nu!

Bedøm nu!