Valgmuligheder

Restaurant Mortens Kro i Aalborg åbnede i 1997, og har siden nydt stor popularitet og omtale for dens fantastiske gourmetmad og vinsamling, samt luksuriøse lokaler. Spisestedet fokuserer på det nordiske køkken, og maden er tilberedt med nordiske teknikker. Restauranten har gennem længere tid været én af byens førende på madanmeldelser, og har desuden vundet diverse priser. Herudover var restauranten i 2017 også nomineret til årets restaurant af Den Danske Spiseguide. Udover dette, besidder Mortens Kro endda en YouTube-kanal, som én af de få spisesteder, hvor det er muligt at følge restauranten. På Restaurant Mortens Kro kan du spise til middag og aften.

 

Hvad siger restauranten selv?
“Mortens Kro er Aalborgs moderne gourmet restaurant med skandinavisk indretning, unik vin samling og en næsten fuldkommen samling af Dom Perignons. Vi byder på et internationalt miljø med masser af plads i luksuriøse rammer med spændende kunst og møbel design siden 2004 placeret i Mølleå i den gamle bydel af Aalborg. Her er liv – her er der plads til at le – masser af smil. Mortens Kro har opnået alle 6 gafler af Nordjyskes madanmelder korps og det har vi faktisk nappet 3 gange mellem 2007-2016. Vi har gennem alle årene været byens førende restaurant på anmeldelser og den position sætter vi hver dag en ære i at opretholde. Velkommen til Morten Nielsen deres vært. Nomineret til Årets restaurant 2017 af Den Danske Spiseguide.”
– Restaurant Mortens Kro

 

Kendetegn

Gourmet, God service, Godt vinkort, Populær blandt gæster, Vinsamling, Champagne, Dom Perignon, Nordisk, Fint & fornemt, Sæsonbestemt, Anmelderrost, Udeservering v. frokost, Møllegade, Flotte lokaler, Smørrebrød, Tasting Menu, Tatar, Wagyu, Ost, Muslinger


Resumé
recipe image
Restaurant Navn:
Restaurant Mortens Kro
Verificeret af:
Dato:
Rating:
51star1star1star1star1star Baseret på 1 anmeldelse

Tilbud fra Restaurant Mortens Kro

Restauranten har ingen tilbud i øjeblikket

Sommer Tasting Menu

  • EFTERÅRS TASTING MENU

    Serveres fra den 10. september 2018.

  • Tasting Menu Priser:

    4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748 kr. / 6 retter: 848 kr. / 7 retter: 898 kr.

  • Á la carte priser:

    Forretter: 178 kr. Hovedret: 278 kr. Dessert/ost: 138 kr. 3 retter (forret-hovedret-dessert): 598 kr.

  • Tilhørende klassisk Mortens Kro vinmenu - Pr. glas 118 kr. (fra 354,-)

    Vinmenu til 3 retter: 354 kr. / 4 retter: 472 kr. / 5 retter: 590 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.

  • Vinmenu de luxe (fra 698,-)

    Opgradér din vinmenu med klassiske store vine (for minimum 4 kuverter med samme menu). Vinmenu de luxe til 4 retter: 698 kr. / 5 retter: 848 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr.

  • Forret 1

    Tynde skiver at Wagyu okse fra Nibe, serveret med frisk løjrom, confiteret æggeblomme af lokale øko græs æg med peber og citron , syltede nye løg og beder, vild brøndkarse samt Limfjordsøsters-emulsion.

  • Forret 2

    Jomfruhummersuppe med græskar, cognac og timian serveret med ristede friske majs, tørret tomat samt stykker af brændt jomfruhummer på terrine af pocheret oksehale.

  • Forret 3

    Confiteret Dansk vildand fra Dansk Herregårdsvildt serveret på puré jordskokker med stykker af æble, syltede friske tyttebær, skovens svampe, tørret æble, sprød jordskok og grønne blade.

  • Forret 4/Hovedret 1

    Brødstegt slethvar filet med ”otto” af blomkål- braiseret spidskål- serveret med cremet sauce af fjordens muslinger- røget grønkåls olie- flager af kål- samt friteret blå kartoffel og ørredrogn fra Thy.

  • Hovedret 2

    Dansk dyrekølle fra Stistrup Møllegård i Farsø, marineret i olivenolie, hamp og friske enebær trancheret ved bordet, cremet vildt sauce med peber, kompot af kvæde og hyben samt efterårsgrønt.

  • Oste

    Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet, mange forskellige oste serveret med oliven, kompot af friske figner med pernod og hjemmebagt frugt brød.

  • Tastingdessert serveret af 2 omgange - ved konditor Fabian Chevreuil

    Pre: Kvæde tærte med top af brændt marengs. | Hyldebær glaceret danske pære- serveret med brombæriscreme- karamel knas og sorbet af grønne æbler-kanel crumble, brombær rom – valrhona signatur chokolade og lun chokolade sauce.

Mortens Kro Light Menu

  • Light Menu Priser: (fra 338,-)

    338,-

    Den lette menu med enkle råvarer. 4 retter: 398,- / 3 retter: 368,- / 2 retter: 338,- | Menu med tilhørende vinmenu med hverdagsvine: 4 retter 598,- / 3 retter 528,- / 2 retter 468,-

  • Forret 1

    Rødbede marineret torske filet med kina radise crudite og senneps sauce.

  • Forret 2

    Byg ”otto” i jordskokke creme samt plukket røget kylling og jordskokke chips.

  • Hovedret

    Wienersnitzel af 150 g kalveinderlår serveret med ristede små kartofler, citron,kapers, benfri sild og peberrod.

  • Dessert

    Fabiens pære tærte serveret med kaneliscreme og solbær pure.

Mortens Kro Nydelsespakke

  • Nydelsespakke (Fra 1298,-)

    1298,-

    Champagne Ruinart R brut til velkomst. Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens hjemmelavede sødt. (4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. / 6 retter: 1698 kr. / 7 retter: 1898 kr.).

Signaturretter

  • Hummersalat

    298,-

    Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet, hjemmelavet tomatpuré, basilikumpure, agurk, bagt tomat, mayonnaise, urter og små salater serveret med toast.

  • Kroens hjemmerøgede laks

    178,-

    Trancheret ved bordet og serveret med stuvet spinat med dild samt sennepsdressing og toast.

  • Indbagt mørbrad

    398,-

    Indbagt dansk Oksemørbrad med skovens svampe og timian trancheret ved bordet og serveret med efterås grønsager, hjemmelavet bearnaisesauce og rødvins glace samt hjemmelavede pommes frites. Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid 30-40 min.). Pr. kuvert: 398 kr. (min. 2 kuverter).

  • Indbagt kalvemørbrad Wellington

    398,-

    Indbagt dansk Kalvemørbrad med skagen skinke, spiant og dijon trancheret ved bordet og serveret med forårs grønsager, hjemmelavet bearnaisesauce og morkelsauce samt hjemmelavede pommes frites. Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid ca. 40 min.). Pr. kuvert: 398 kr. (min. 2 kuverter).

  • Lokal wagyu okse fra Løgstør

    598,-

    150g let stegt filet pyntet med Beri kaviar- serveret med sauce af gåselever og cognac, friteret blå kartoffel.

  • Grydestegt vildand

    198,-

    ½ vildand serveret med vildflødesauce, syltede friske tyttebær, waldorfsalat samt ristede små kartofler.

  • Baked Alaska

    168,-

    Makron bunde lagt sammen med chokolade iscreme og hindbær sorbet i italiensk marengs – flamberet ved bordet med hindbær brændevin.

Mortens Lunch (tir-lør kl. 11-15)

  • Mortens Lunch - moderne smørrebrød

    165,-

    Dagens 3 stykker valgt af køkkenchefen: kun 165,-. Tjenerne orienterer om dagens 3 stykker. Pr stk. 69,- dog undtaget Jomfruen 85,- (Vi anbefaler 3 stk.).

  • Silden

    69,-

    Gl. Dags modn. sild. Appelsin, syltet fennikel, rødløg, dild og lakridskrummer.

  • Rødspætten

    69,-

    Sprødstegt rødspættefilet. Tartaresauce, granatæble og urter.

  • Jomfruen

    85,-

    Stegt jomfruhummerhale. Avokado, persillemayo, syltet kål og salte mandler.

  • Ægget

    69,-

    Smilende æg og rejer. Jordskokpure, syltet squash, edamame bønner og sprøde jordskokker.

  • Plukfisk

    69,-

    Plukfisk af kuller. Dildcreme, små bagte tomater, friske ærter, ørredrogn, og syltet skalotteløg.

  • Kylle

    69,-

    Kyllingesalat af Hopballe kylling. Rodfrugter, karry, bladselleri, svampe og bacon.

  • Svinet

    69,-

    Braiseret svinebryst. Sennepsmayo, blomkål, rødkål, syltet agurk og sprød svær.

  • Oksen

    69,-

    Grillet tyndsteg. Gulerodscreme, bøgehatte, estragon, peberrod og sprøde løg.

  • Tartaren

    69,-

    Tatar af okseinderlår. Løvstikkemayo, små gulerødder, kapers, cornichons og kartoffelchips.

  • Makrellen

    69,-

    Varmrøget makrel. Urtemayo, syltede stikkelsbær, rødløg og rugbrødschips.

  • Kartoflen

    69,-

    Nye kartofler. Ærtepure, radisse crudite, rapsoliemayo, nye løg og sprøde løg.

  • Osten

    69,-

    Blå kornblomst fra Thise. Rabarberkompot, bladselleri, søde hasselnødder.

  • Sødt

    69,-

    Jordbærtærte. Chokoladebund toppet med friske jordbær, jordbærpure, konditorcreme og guf.

  • Kage

    69,-

    Konditorens Gâteau Marcel Chokoladekage med 72% Valrhona chokolade.

  • Smørrebrød kan også bestilles som take-away

    Hvis ordre haster eller er tæt på kl 15.00, anbefaler vi at man benytter telefon 98124860.




05 Anmeldelser Skriv en Anmeldelse

  • 5 Bedømmelser
  1. Uovertruffent køkken og service, der bliver ved med at levere varen - selv efter mange mange år! Imponerende, stilsikker, kvalitet! Maden: 4 Service: 5 Sep 25, 2018
    Skrevet af Sussi Guldhammer
    0
  2. Ét af Aalborgs bedste steder Maden: 5 Service: 5 Jul 11, 2018
    Skrevet af Marc Storm
    Eminent gourmet-mad, lækker vin, god og personlig service og flotte omgivelser!
    0

Skriv en Anmeldelse, og hjælp derved andre medlemmer

Bedøm nu!

Bedøm nu!