Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

Nyt hos Teatercaféen: Nu kan du få vin fra hanen

Du skal være logget ind for at gemme dette tilbud.

Login eller Opret


Som noget helt nyt hos Teatercaféen, kan man som stedets gæst nu få tappet sin vin direkte fra fustager, som man kender det fra bl.a. øl. Det nye tiltag er hentet med inspiration fra diverse af vinbarerne i København. Derfor er Teatercaféen også det eneste sted udenfor København, hvor man kan få “vin fra hanen”.

 

Elian Abdel-Ahad er forpagter hos Teatercaféen i Aalborg.

 

Det nye tiltag med vin leveret direkte i fustager har flere gode fordele, ifølge Teatercaféens ejer, Elian Abdel-Ahad: “Vi får vin leveret på fustager direkte fra vinproducenten i Sydeuropa, og så tapper vi selv vinen. Det sparer brændstof, for glasflasker er tunge, og vi kan transportere mere vin på denne måde. Alle de vinvarianter vi får ind er enten naturvin eller økologiske, og derfor er det også i god tråd med tankegangen.”

Herudover tænker man meget i bæredygtighed, samt har en generel grøn tankegang hos Teatercaféen og Aalborg Teater. Vinfustagerne er lavet af 100% genbrugsplast, og herudover anvendes der trykluft og ikke CO2 i anvendelsen af disse fustager.

 

teatercaféen aalborg aalborg teater åbningstider menukort book bord reserver frokost café dinnerlust jernbanegade

 

Men det er naturligvis ikke kun restauranten og miljøet der vinder på brugen af fustagevin, da gæsterne også kan opnå fordele med det nye tiltag hos Teatercaféen.

Stedet har nemlig indført eget pantsystem, og det er muligt at få udleveret en “genbrugsvinflaske” til en pant på 13 kroner, som kan fyldes op med god vin hos Teatercaféen. Det er dog også muligt, at troppe op med tomme vinflasker fra hjemmet, for det mest essentielle for Elian Abdel-Ahad er, at gøre noget aktivt for at stoppe det store forbrug af vinflasker, som smides ud i store mængder hver eneste dag.

Han håber desuden, at flere andre danske restauratører og restaurationer følger denne udvikling.

 

 

Teatercaféen har bl.a. indført deres eget pantsystem. (Foto: Torben Hansen, Nordjyske Medier).

 

Find mere information om Teatercaféen her.

– Prøv eksempelvis deres skønne frokostkoncept.

 

Teatercaféen

Skriv din kommentar