Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

Tag på efterårsferie til Tyrkiet

Tyrkiet er et land som har ufattelig meget at byde åpå, og derfor kan det kun anbefales at booke en rejse til landet. Smagfuld mad, lækre strande, godt klima og skønne seværdigheder.

Find rejser til Tyrkiet og udforsk det spændende land. Drag gerne ned mod den sydlige kyst til det populære rejsemål Alanya, som byder på et skønt middelhavsklima med omkring 25-28 grader i efterårsmånederne.

Det kan anbefales af tage på en heldagsudflugt til Pamukkale, som er et ufattelig smukt område. Det består af såkaldte hvide kalkstenterrasser, som er formet gennem naturen. Det er opstået når vandet fra de varme kilder er løbet ned af bjergsiden. En storslået naturoplevelse, som du bestemt ikke bør gå glip af hvis du er i Tyrkiet. Husk badebukserne!

Endnu en stor anbefaling herfra er Dim Cave, som er en af Tyrkiets største drypstenshuler. Den strækker sig mere end 350 meter ind i bjerget, hvor man kan bevæge sig rundt langs de mange flotte trapper og stier. Grotten er helt naturlig skabt, og er et skønt tilflugtssted væk fra varmen en times tid, mens du bevæger dig rundt på eventyr.

Udforsk det mellemøstlige køkken

Det kan anbefales at tage rundt og besøge de mange fantastiske restauranter i Tyrkiet. Men hvis det mellemøstlige køkken er helt nyt for dig, så kan det være vanskeligt at finde ud af hvad man skal bestille fra menukortet.

Der findes mange tyrkiste specialiteter. Start gerne dagen ud med et skønt morgenmåltid kaldet ”menemen”, som er æg, peberfrugter, løg, tomater og kartofler i en stor sammenblanding. Dette giver en sund og nærende start på dagen, som giver en masse energi til dagens udflugter.  

Af andre populære retter i Tyrkiet kan fx nævnes det velkendte kebab, tyrkiske supper og ikke mindst meze, som er en masse lækre forretter, som bliver serveret i en masse små skåle.


Skriv din kommentar