Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

Champagnemiddag på Rusk: 4 retter & 6 gl. vin til formidabel pris

Du skal være logget ind for at gemme dette tilbud.

Login eller Opret


Torsdag den 26. september kan du møde producenten Francois Petite fra ét af Aÿ’s gode champagnehuse, nemlig Ayala. Her vil du kunne nyde 6 glas dejlig vin, og ikke mindst 6 retter fra Restaurant Rusk‘s lækre køkken, hvor der tages udgangspunkt i lokale og sæsonaktuelle råvarer.

 

Restaurant Rusk får deres inspiration fra alverdens forskellige køkkener og gastronomiske oplevelse, men har dog en forkærlighed for det franske og nordiske køkken, som det talentfulde køkken fortolker på nordjysk vis.

Som noget særligt byder Rusk nu indenfor til Champagnemiddag med vinhuset Ayala, hvor du altså kan opleve en 4 retters menu med 6 skønne vine til, og samtidigt blive opdateret på din nuværende champagneviden – direkte af producenten, som vil fortælle og dele historier på selve aftenen.

 

Champagne-middagen består af følgende:

Velkomst-Champagne og snacks:
Brut Majeur Non Vintage Ayala

Forret: Rimmet og brændt torsk, med blomkål, brunet smør og soya. Hertil: Blanc de Blancs Vintage 2012 Ayala

Mellemret: Jomfruhummer som stegt, skummende sauce samt græskar i forskellige forme. Hertil: Rosè Majeur Ayala

Hovedret: Farseret svinemørbrad med tyttebær, sprøde flæske svær, grøn kartoffelmos med bacon. sauce lavet på røg og chili.
Hertil: Brut Vintage 2009 Ayala

Meditations-Champagne og Prestige Cuveè:
Perlè Ayala Vintage 2006
Dessert: Mandelkage med vanilje is, salt karamel
Coteaux du Layon, Langlois Chateau, Loire.

 

Prisen er kun kr. 595,- per person.
Kontakt Restaurant Rusk på +45 31770880 for at høre om der er flere ledige pladser.

 

Restaurant Rusk fransk inspireret
(Foto: Dinnerlust)

 

Lidt nærmere om Champagnehuset Ayala:
Ayala har i over 150 år været garant for den klassisk elegante champagne. Huset er ikke et af de største, men til gengæld et af de mest kvalitetsbevidste og altid med et knivskarpt fokus på at producere delikate, friske champagner af høj klasse.
Eksempelvis blev Ayala’s Non Vintage Champagne lanceret med en flot anden plads på Wine Spectators Top 100 liste over de bedste value for money vine ud af 17000 smagte vine.
I 2005 blev Ayala overtaget af champagnehuset Bollinger. Det fik stor betydning, da en betydelig kapital blev tilført og et storstilet investeringsprogram sat i værk. Man ønskede at nyplante markerne, renovere vineriet, investere i fade og nedsætte udbyttet pr. ha, således at vinenes kvalitet og koncentration blev løftet. Alt skete med respekt for Ayalas filosofi og stil i vinene.
Ayala er beliggende i Aÿ – en lille by, hvis navn er kendt af alle champagneelskere verden over. Husets champagner produceres udelukkende af druer fra egne marker. Marker, der alle ligger på niveau 94-95 pct. på ”cru-skalaen”, som kvaliteten på markerne udregnes efter.

 

Restaurant Rusk

Skriv din kommentar