Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

Den sidste tabu

Dette indhold er sponsoreret

Den sidste tabu her i livet er døden. Det er et emne som mange ikke rigtig er tryg ved at tale om, hvilket heller ikke er mærkelig. For de fleste ligger døden dog også første engang langt ude i fremtiden, hvilket gør den svær helt at forholde sig til. Hvor døden har været et af de største tabu i mange år, er der dog flere små tegn på, at det for mange er blevet lettere at tale om den. Her er to måder hvorpå I kan gøre det.

Testamentet

Får mange er det naturligt at få lavet et testamente den dag de stifter familie. Et testamente er den bedste måde at sikre din partner og eventuelle børn, hvis du skulle komme ud for et uheld eller blive ramt af en uhelbredelig sygdom. Testamentet er dog ikke kun god for at sikre din familie bedst muligt økonomisk, i tilfælde af din død. Testamentet er også en oplagt mulighed for at bringe døden op omkring køkkenbordet i hjemmet, hvor det er noget nemmere at tale om døden, når snakken går på noget konkret såsom et testamente.

De sidste ønsker

Flere og flere danskere er i dag med til at planlægge deres egne begravelser. Også selvom mange af dem først ligger mange år ude i fremtiden. Det kan være et svært emne at tage fat på sammen med familien og de pårørende, men for mange er der en vis tryghed i at vide, hvilke ønsker den afdøde selv har for tiden umiddelbart efter de er gået bort. Konkret betyder det, at flere personer er begyndt at åbne op om hvilke salmer de ønsker der skal synges i kapellet eller i kirken, hvem de ønsker skal med til begravelsen, samt selvfølgeligt det store spørgsmål om, hvorvidt de ønsker at blive begravet i kiste eller urne. Som pårørende til en der er gået bort, er dette en kæmpe hjælp, hvis den afdøde på forhånd har taget stilling til spørgsmål som disse.

Stadigt et tabu

Selvom flere er begyndt at tage stilling til døden selv længe inden det sker, er døden stadig et af de største tabuer der er overhoved. For nogle er tabuet også så stort, at der aldrig kommer et godt tidspunkt at snakke om den på. Her skal man som familie og pårørende være forsigtig med at presse på. For selvom det kan være en kæmpe hjælp for de pårørende, kan det også være et meget følsomt emne for den involverede, hvortil man naturligvis bør respektere, hvis der er nogen som overhoved ikke ønsker at have denne samtale.

Skriv din kommentar