Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

Fast Food forringer dine sportslige præstationer 

Ja, det siger jo næsten sig selv at Fast Food og sport er en rigtig dårlig blanding. I det hele taget er  der ikke ret meget godt at sige om Fast Food, hverken i forhold til sport eller alle andre dele af vores hverdags aktiviteter. 

Falder talen om sport på rigtigt højt plan, så er Fast Food en endnu dårligere ide. Her måles hvert  gram fedt og hver en kulhydrat, begge dele som findes i alt for store mængder i Fast Food. Sund kost, masser af grønsager, god og uafbrudt søvn plus den daglige motion, det er godt for dig  og for dine sportslige præstationer. Læs med herunder og bliv klogere på hvordan Fast Food  egentlig påvirker din krop og få bud på hvad du kan erstatte Fast Food med. 

Stillesiddende underholdning er lige så slemt som Fast Food 

Sidder du stille på dit arbejde og når du kommer hjem fra arbejde, så forringer du dine sportslige  præstationer, nøjagtigt lige så meget som hvis du lever af burgere og sodavand.  Hvis du sidder stille og bruger tid på betting sider i Danmark, eller i udlandet, så forbrænder din  krop næsten ingenting. derfor er det endnu vigtigere, at det du spiser og drikker, ikke er Fast Food  og sodavand, men sund mad og postevand. Vil du gerne spille på fodbold – her er vejen til succes,  er en fin artikel der handler om hvordan du kan få succes ved at spille på eksempelvis fodbold.  Men, selv med sådan en guide i baglommen, kommer du ingen vegne, hvis du ikke også tænker på  hvad du spiser. 

Sådan påvirker Fast Food din krop 

Din krop bliver ganske enkelt dum og doven. Fast Food består af kulhydrater, sukker og fedt. Fast  Food opfylder din krops umiddelbare behov, så den overhovedet ikke behøver selv at arbejde med  at omdanne og filtrere. Derfor bliver kroppen både dum og doven.  

Som med alle andre vanedannende stoffer, bliver Fast Food hurtigt til et must for din krop. Det kan  ende i en meget træls, nedadgående spiral, som både går ud over dine sportslige præstationer og dit  helbred i det hele taget. 

Drop det hvide brød 

Det hvide brød indeholder absolut ingenting, som din krop har brug for. Hvidt brød er faktisk bare  tomme kulhydrater som kroppen ikke har nogen gavn af. Hvis du absolut vil spise brød, bør du  vælge groft brød med mange kerner, i stedet for det hvide brød. 

Burgerboller, pølsebrød og det hvide brød der bliver brugt til sandwich, er eksempler på det hvide  brød, som du absolut bør undgå.

Slik, kage og sodavand er gift for din krop 

Slik, kage, sodavand, saftevand, chips og chokolade er det rene gift. Jo, det smager alt sammen  herligt og din krop siger ofte at den har brug for det, men det er altså hverken noget du har brug for  eller noget som er godt for dig. Læg det på hylden sammen med alkohol og se straks hvor glad din  krop bliver. Straks er måske lidt overdrevet, først skal kroppen afgiftes og derefter skal den vende  sig til de sunde alternativer. Derefter bliver den med garanti glad og sund.

Kød i overdrevne mængder er ikke sundt 

Kød er fuld af gode proteiner. Såfremt det er rent kød, uden alt for meget fedt. Proteiner har vi brug  for, hele livet igennem. Men en overdreven mængde af proteiner er ikke godt. Netop dette er en af  de helt store årsager til overvægt.  

Spis kød i en passende mængde en eller to gange om ugen. Spis fisk en eller to gange om ugen.  Resten af dine proteiner får du nemt gennem mejeriprodukter eller grønsager. Eksempelvis  kikærter, indeholder nøjagtigt samme mængde proteiner som skært oksekød. Tørrede bønner og linser er i det hele taget en oplagt kilde for proteiner, ud over alle de andre  gavnlige ingredienser som de består af. 

Grønsager er vejen frem 

Lad din kost bestå af grønsager i kæmpe store mængder. Gerne mere end to tredjedele. Her er det  lige vigtigt at nævne at det ikke må handle om en enkelt, eller bare et par stykker forskellige  grønsager. Brug alle slags grønsager i din madlavning og i din juice. 

Tilbered dine grønsager på forskellige måder. Kog dem, steg dem eller smid dem på grillen.  Variation i både antal og i tilberedning giver det største udbytte. 

Er der grønsager du ikke er fan af, kan du overveje at stoppe dem i din juice. Kål der bliver blendet  helt fint, sammen med banan og citron, giver en velsmagende vitaminbombe, som måske er  nemmere at komme igennem, end stuvet kål oven på de kogte kartofler. 

De rå grønsager er i det hele taget langt at foretrække, frem for de tilberedte. Spis dem rå eller stop  dem i din juice, på den måde får du mest ud af dem. 

Kost, søvn og motion 

De tre vigtigste faktorer i forhold til sportslige præstationer og helbredet i det hele taget er kost,  søvn og motion. 

• Kost. Som beskrevet herover er det absolut ikke ligegyldigt hvad du stopper i munden. Der  er en lang række fristende tilbud, som du bør holde dig fra. Der er en hel stribe af lækre og  sunde alternativer, som du faktisk ikke kan spise for meget af. Kodeordet er grønsager. 

• Søvn. Søvn spiller også en vigtig rolle for både dine sportslige præstationer og for dit  helbred i det hele taget. Sov på faste sider og helst uden afbrydelser. 

• Motion. Daglig motion er vigtig, især hvis du har stillesiddende arbejde, eller stillesiddende  fritidsaktiviteter.  

Kost, søvn og motion, sat i ramme og fat skema, lyder muligvis kedeligt i forhold til Fast Food,  men det er den direkte vej til succes, både i forhold til sportslige resultater og dit helbred i det hele  taget.

Skriv din kommentar