Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

NO76: En kvalitetsrestaurant bygget på social ansvarlighed

NO76 serverer fantastisk mad – og tager social ansvarlighed

På den kendte Aalborg-gade, Ved Stranden, finder man flere gode spisesteder. Hvert sted skiller sig naturligvis ud på hver deres fokuspunkter, serveringer, indretning, service, osv. På denne gade finder man også den fransk-inspirerede Brasserie & Restaurant NO76. Et sted, som skiller sig ud på en helt unik måde.

 

no76 brasserie restaurant moules frites dinnerlust menukort fisk skaldyr ved stranden gateau marcel
Brasserie & Restaurant NO76’s lokaler på Ved Stranden (Foto: Dinnerlust)

 

Restauranten kender flere aalborgensere og nordjyder sandsynligvis. Stedet har været en top-restaurant i Aalborg igennem flere år, med flere gode officielle anmeldelser samt tonsvis af gode gæstebedømmelser. Og det er naturligvis ikke uden grund, idet NO76 serverer særdeles velsmagende retter fra det franske køkken, som vel og mærke er lavet på friske, nordjyske råvarer. Tilsæt hertil den danske hygge-stemning, som stedet forsøger at indfange i lokalerne samt med nærværende og uformel betjening.

 

no76 brasserie restaurant moules frites dinnerlust menukort
En fransk klassiker: Moules frites hos NO76 (Foto: Dinnerlust)

 

Som gæst hos restauranten kan du bl.a. nyde lam fra Sebbersund, kød fra Himmerland som bl.a. anvendes som kalvefilet, oksemørbrad samt i tartaren hos NO76. Når der serveres krondyr, så er de fra området omkring Nibe – og er økologiske. Stedets friske fisk er fra Hirtshals eller Sebbersund.

 

 

Men, der hvor restauranten virkelig skiller sig ud på deres helt egen måde, er den store grad af social ansvarlighed, som stedet tager. NO76’s fokus herpå, er bevidst, og har været det gennem alle årene med indehaver af restauranten, Pia Jensen. Omkring det at være en socialøkonomisk virksomhed fortæller hun blandt andet, at det først og fremmest er vigtigt at drive en sund og god kvalitetsrestaurant, men at hun virkelig vægter at give hjælp, selvtillid og ansvar videre til unge mennesker, som måske har haft en svær start på livet, eller har taget nogle dårlige beslutninger tidligere i deres liv.

“Første gang de unge kommer ned til os, er det måske med et nedslået blik og en tung historie. Men, herefter kan man altså se og følge med i, hvordan de vokser som personer, når de kommer ind et sted hvor der er fokus og omsorg for dem. Vi giver dem lov til at udføre et meningsfyldt stykke arbejde, som begge parter vinder stort på i sidste ende. De unge får en identitet og et sted at høre til. Så når det først lykkes, så er det det hele værd for mig”, fortæller Pia Jensen, som er tidligere folkeskolelærer.

 

no76 brasserie restaurant moules frites dinnerlust menukort fisk skaldyr ved stranden gateau marcel
Med i køkkenet hos NO76 (Foto: Dinnerlust)

 

Pia Jensen pointerer, “Har man lidt hjerte med i det og lidt tid at investere i det – så kommer man så langt.” Samtidigt opfordrer hun andre virksomheder til at gøre noget af det samme, da hun er overbevist om at det kan gavne begge parter.

“Dette vigtige sociale arbejde kan vi kun udføre, fordi vores dejlige gæster bliver ved med at besøge os – så tusind tak for det!”, slutter Pia Jensen af.

 

no76 brasserie restaurant moules frites dinnerlust menukort fisk skaldyr ved stranden gateau marcel
Dessert-tid: Gateau Marcel hos NO76 (Foto: Dinnerlust)

 

Vidste du, at NO76 kører med et fast 3-retters tilbud til 425 kroner? Her kan du selv vælge blandt flere gode forretter, hovedretter samt desserter. Blandt andet finder du hummersuppe, moules frites, tatar, confit de canard, Gateau Marcel og profiteroles på menukortet.

Se hele Brasserie & Restaurant NO76’s menukort samt reservér dit bord her.

Skriv din kommentar