Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

The Michelin Guide besøger Aalborg-restauranter

Onsdag den 7. november var der fint besøg på nogle af Aalborgs restauranter. Det var nemlig folk fra den verdenskendte The Michelin Guide. Som de fleste måske ved, så er det denne organisation der uddeler de famøse Michelin-stjerner, og det er folk som mange restauratører drømmer om at få besøg af.

 

GastroNorth, der er et netværk for 10 nordjyske top-restauranter, skrev onsdag aften på sin Facebook-konto at der havde været fint besøg fra The Michelin Guide i Nordens Paris, og hvor de havde besøgt enkelte restauranter i byen. GastroNorth arbejder sammen med de 10 nordjyske restauranter om at gøre nordjysk gastronomi mere kendt ude i den store verden samt netop for at hive en Michelin-stjerne (eller flere) hjem til Nordjylland.

 

På deres Twitter-konto bekræfter The Michelin Guide, at have været på besøg i Danmark og Aalborg. De kalder desuden byen for “revitaliseret” indenfor de seneste år.

The Michelin Guide på Twitter

 

At det gastronomiske niveau er højt i Aalborg, og Nordjylland generelt, kommer ikke som nogen overraskelse. For nyligt afholdt Den Danske Spiseguide deres årlige gallafest, hvor der blev uddelt priser til de bedste spisesteder indenfor forskellige kategorier.

Herom skriver GastroNorth i en artikel: “Blandt provinsens mange ambitiøse toprestauranter uddelte Den Danske Spiseguide ved sin galla forleden flest ”sole” til Nordjylland. Nemlig til hele fem, der fremstår målrettet mod at nå et Michelin-niveau. Tre flotte priser – herunder som Årets Kokkeprofil – gik også til Nordjylland.”

 

Og netop ‘Årets Kokkeprofil 2018’ gik til Dennis Juhl Jensen fra Restaurant Textur. Du kan læs mere om denne historie her.
Herudover vandt Musikkens Spisehus ‘Årets Vildtret 2018’ denne weekend. Læs mere om denne historie her.

 

The Michelin Guide har desuden også bekræftet at have været på besøg i Skagen.