Vi kan se, at du anvender Microsoft Internet Explorer som browser. For bedre oplevelse af Dinnerlust.dk, anbefales Google Chrome, Safari eller Microsoft Edge.

Ny spændende madfestival afholdes i Aalborg: Nordjysk Madfestival

Det går godt for gastronomien og restaurationsbranchen i Aalborg, men bestemt også i den resterende del af Nordjylland, hvilket vi alle i den nordjyske region kan nyde godt af.

For nyligt blev foreningen Nordjysk Mad & Turisme stiftet, og bag foreningen er ihærdige enkeltpersoner, fødevareproducenter og ikke mindst gode restaurationer placeret i det nordjyske. Nu annoncerer foreningen at de i samarbejde med nogle af de bedste producenter og restaurationer afholder Nordjysk Madfestival i Aalborg midtby. Her på dinnerlust.dk samarbejder vi tæt med tema-mad.dk hvor du kan finde masevis af gratis opskrifter.

Nordjysk Madfestival bliver afholdt weekenden den 15. og 16. september, og madfestivalen foregår centralt i Aalborg, nærmere bestemt Gl. Torv. Som nævnt, kommer der nogle af regionens bedste producenter og restauranter, og der vil være masser af spændende madboder, smagsprøver, barer, foodtrucks, mm. som festivalens gæster kan besøge.

Udover ovenstående, vil der også være events som “Østers Battle”, hvor 5 af de bedste restauranter i Nordjylland kreerer deres ‘take’ på den bedste østers-ret. Her får gæsterne mulighed for at smage samt bedømme de lækre østers-retter, og der vil blive kåret en vinder blandt de 5 restauranter. Blandt de 5 restauranter er bl.a. Aalborg-baserede Restaurant Applaus og Restaurant Nam.
Ønsker du at være med til at smage de lækre østers-retter, kan du allerede nu tilmelde dig lige her. Østers Battle afholdes om lørdagen den 15. september.

På Gl. Torv finder du også de lækre boder og foodtrucks fra gode nordjyske restauranter og producenter, hvor der vil være masser af lækre smagsprøver. Her kan bl.a. nævnes Nam Noodles som laver en pop-up bod, hvor der serveres banh mi og chicken curry.
Herudover vil der også være en større kokkekonkurrence, hvor nogle af regionens dygtigste kokke og restauranter dyster i “Årets Grønt Ret”. Det betyder, at 90% af tallerkenen skal bestå af grøntsager og dermed kun 10% af andet.

De vin- & cocktails-elskende gæster er der naturligvis også sørget for på Nordjysk Madfestival. Guldbæk Vingaard vil være repræsenteret, og kan byde på 4 af deres egne forskellige vine. Studie 4 sørger for at du kan smage på i alt 6 forskellige cocktails – både med og uden alkohol.

Med alkohol:
– Sloe Asian: Sloe Gin, Hibiscus, Grape, Appelsin Bittere
– Green Garden: Havesnaps, Æblereduktion, Citron, Honning, Tonic, Timian
– North Tea: Sarek Gin, Grøn Te, Citron, Gomme

Uden alkohol:
– Virgin n’ Tonic: Herbie Virgin Gin, Æblereduktion, Citron, Matcha Sirup, Tonic
– Virgin Ginger: Ingefær, Citrongræs, Citron, Vanilje/Rosmarin Sirup
– Virgin Asian: Grape, Appelsin, Hibiscus, Danskvand

Se det fulde program for Nordjysk Madfestival nedenfor.

Program for Nordjysk Madfestival på Gl. Torv i Aalborg:
 • Lørdag 15. september
  Kl. 11:00 – 16:00 // Markedspladsen og dyrskue er åben
  Kl. 11:00 // Officiel åbning
  Kl. 11:30 – 14:30 // Østers Battle
  Kl. 15:00 // Præmieoverrækkelse Østers Battle
 • Søndag 16. september
  Kl. 11:00 – 15.30 // Markedspladsen og dyrskue er åben
  Kl. 11:30 – 15.00 // Kokkekonkurrence – Årets Grønt Ret 2018
  Kl. 15.15 // Præmieoverrækkelse Årets Grønt Ret 2018

Find begivenheden på Facebook lige her.